Про права переселенців, обмін полонених говорив Дмитро Лубінець, який з робочою поїздкою перебуває на Рівненщині

Про права переселенців, обмін полонених говорив Дмитро Лубінець, який з робочою поїздкою перебуває на Рівненщині

На Рівненщині із робочим візитом перебуває уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець. Спільно з начальником Рівненської ОВА, головами громад та представниками оборонного сектору області обговорюють захист прав людини під час воєнного стану.

- Сьогодні обговорюємо цю важливу тему в «Острозькій академії». Під час війни захист прав людини набуває особливої важливості. Адже такі права через зрозумілі причини можуть порушуватися в рази частіше. Окремий акцент щодо дотримання прав людей - на внутрішньо переміщених особах, дітях, військовослужбовцях та полонених, соціально незахищених громадянах. Їх підтримка – в пріоритеті влади. Адже в центрі нашої роботи – людина, - сказав Віталій Коваль.

Дмитро Лубінець розповів, що нині робота побудована та розподілена за дев’ятьма основними напрямами. За кожен із них відповідає окремий представник. Окремо створені в структурі й представництва в регіонах. Також здійснюється співпраця з громадськістю, її члени входять в консультативну раду. Також уповноважений з прав людини додав, що звернутися до нього особисто може кожен громадянин України.

- Сьогодні саме людиноцентризм, ставлення до людини, як до вищого творіння, відрізняє нас від ворога. Тож нині як ніколи важливо приділяти належну увагу правам людини. І захищати їх. Це закладено в ДНК українця – взаємоповага і прагнення бути рівним серед рівних. Це не просто відрізняє нас від ворога. Це дозволить нам перемогти, - зауважив Віталій Коваль.

Серед інших питань порушили тему труднощів під час перемовин з російською стороною щодо алгоритмів здійснення обмінів. Також не оминули питання розміщення в публікаціях у соціальних мережах персональних даних своїх рідних, адже подібні ініціативи шкодять поверненню військовополонених додому, повідомляє пресслужба РОДА..

Читайте також