Повернулись у гімназію після ремонту

Повернулись у гімназію після ремонту

У селі Балаховичі Полицької громади Вараського району відкрили гімназію, ремонт якої починали п’ять років тому. Досі місцеві школярі вчилися у дві зміни в приміщенні дитсадка, оскільки школа була в аварійному стані і потребувала капремонту.

Ремонт розпочали у 2018 році, але через брак грошей роботи зупинили. У 2023 році скоригували кошторис та уклали договір із новим підрядником. Ремонт завершили за пів року. Нині у школі навчається 103 дитини.

Голова Полицької громади Микола Озеруга розповів Суспільному, що загальна сума ремонту становить майже шість мільйонів гривень. Фірма "ЗахідБудГарант" знизила ціну на мільйон і стала переможцем тендеру.

За словами очільника громади, роботи почали 17 липня. Розуміли, що до початку навчального року завершити ремонт не встигнуть.

- Кажу хлопцям: "Не встигаємо! А вони мені: що вам треба — якість чи швидкість?"

Микола Озеруга зазначив, що затримки в ремонті були через матеріали, більшість з яких замовляли з-за кордону.

Не всі меблі у школі нові. Деякі передали з німецького Лейпцига, де мешкає виходець із села.

- Борис Кулай, який живе там і вболіває за свої рідні Балаховичі, домовився з місцевою владою, тож наша школа отримала 16 інтерактивних дошок, 30 парт зі стільцями до них. Ми своєю чергою передали їм подяки та вишиті сорочки, - каже Микола Озеруга.

Читайте також