Поспати у вулику: бджолотерапію для охочих пропонує відомий на Рівненщині пасічник

Поспати у вулику: бджолотерапію для охочих пропонує відомий на Рівненщині пасічник

Відомий на Рівненщині пасічник Богдан Лимар безплатно проводить терапію за допомогою бджіл для всіх охочих. Сеанс відбувається у спеціальній хатинці, де розташовані вулики. Про те, як апітерапія впливає на організм людини, пасічник розповів Суспільному.

Військовослужбовець Збройних сил України Ігор Марчук прийшов на сеанс бджолиної терапії.

- Тут дуже приємно, гарно, такий запах. У мене - це перша практика з бджолами. Я військовослужбовець ППО, стрілець-зенітник. Два роки основним моїм завданням, яке я виконував, було спостереження за небом. Постійно перебувати у напрузі - це виснажує. Хоча хлопцям, які на передовій, ще важче. Та оскільки маю проблеми зі здоров’ям, то вирішив спробувати бджолотерапію. Такий метод мені здається дієвим, — зауважив військовик.

Пасічник із села Милостів Рівненського району Богдан Лимар розповів, що хатинку з бджолами збудував у 2023 році.

- Одна людина в моїй родині захворіла, були проблеми із суглобами. Я на пасіці біля вулика садив її на пів години. Після декількох сеансів був хороший результат. Я подумав, якщо навіть біля вулика людина отримує зцілення, то чому цього не можна зробити ось таким чином? Збудувати таку хатинку мені допомагав хлопець, який зараз в Куп'янську на фронті, - каже пасічник.

Богдан Лимар зазначив, що апітерапію проводить для всіх охочих безплатно.

- У кожній бджолиній сім’ї у різні періоди року знаходиться тут різна кількість комах. У середньому в цю пору десь 40-50 тисяч бджіл в кожному вулику. Робочі бджоли принесли нектар, а вуликові бджоли з нього мають випарувати зайву вологу. Вібрація крильцями дуже тонко впливає на організм. Серцево-судинна, нервова, дихальна системи налагоджуються. Крім того, в кожному вулику є електромагнітне випромінювання, — додав пасічник.

Читайте також