Португалія ще на пів року продовжить тимчасовий захист для українців

Португалія ще на пів року продовжить тимчасовий захист для українців

Уряд Португалії планує продовжити тимчасовий захист для біженців із України ще на 6 місяців. Таке рішення буде ухвалене найближчим часом. Про це заявили в канцелярії міністра у справах парламенту, повідомляє РБК-Україна.

У канцелярії міністра Анни Катарини Мендес повідомили, що рішення про продовження тимчасового захисту буде прийняте в уряді незабаром.

"Уряд вважає за необхідне визначити нове продовження тимчасового захисту терміном на шість місяців, пропозицію, яка дуже скоро надійде до Ради міністрів", – зазначено у відповіді інформаційному агентству Lusa.

В уряді наголосили, що слідують наміру Єврокомісії продовжити тимчасовий захист для людей, переміщених з України, до березня 2024 року.

У Португалії тимчасовий захист для біженців із України надається автоматично. Спочатку цей статус тривав рік, а в березні 2023 року уряд прийняв ухвалу, що продовжує термін дії цього документа на шість місяців.

За даними Служби у справах іноземців та кордонів, з початку війни Португалія надала тимчасовий захист 57 390 біженцям із України. З них – 34 602 жінок та 22 788 чоловіків. Чверть біженців – неповнолітні (14 434).

Читайте також