Поляки блокують п`ять пунктів пропуску

Поляки блокують п`ять пунктів пропуску

Польські фермери на ранок 16 лютого заблокували п'ять пунктів пропуску на кордоні з Україною. У чергах там стояло майже 1400 вантажівок. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За його словами, заблокованими були напрямки до пунктів пропуску Ягодин, Рава-Руська, Шегині, Устилуг та Угринів. Із польського боку в чергах стояли 1400 вантажівок, найбільше - навпроти пунктів пропуску Ягодин та Рава-Руська. Найменше вантажівок чекали у напрямках пунктів Устилуг та Угринів. За словами речника, перевізники шукають напрямки перетину кордону на тих пунктах, де це можливо.

- Один це пункт пропуску Краківець, і станом на ранок сьогодні там також є черги. Це 1700 вантажівок, тобто найбільша черга на всіх напрямках на кордоні з Польщею, - сказав Демченко.

Він також розповів, що черги збільшуються, а інтенсивність перетину кордону залишається низькою. Особливо це відчутно в напрямку пункту Ягодин, де за добу проїхало тільки 145 вантажівок в обох напрямках. При тому, що цей напрямок може пропускати 1200-1400 вантажівок.

- Але гірша ситуація по пункту Шегині, бо за останні дні там тільки кілька десятків вантажівок перетинають кордон за добу, - додав Демченко.

Через блокаду кордону польськими фермерами український держбюджет у лютому втратить понад 7 млрд грн надходжень. Про це заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Читайте також