Плащі-невидимки для бійців шитимуть у Дубні

Плащі-невидимки для бійців шитимуть у Дубні

У Дубні шитимуть плащі-невидимки для військовиків. Це стало можливим завдяки виграному гранту.

- До швейної справи був дотичним, мабуть, із дитинства. – розповідає підприємець Олексій Стеценко. – Батьки мали майстерню, завжди допомагав їм, навіть коли приїздив з навчання на канікули чи вихідні. Із початком повномасштабного вторгнення багато шили для військовиків. Перших місяців з чотири – безкоштовно, розуміли потребу і намагались допомогти.

Нещодавно Олексій вирішив відкрити свою справу. Спочатку майстерня займалась ремонтом та індивідуальним пошиттям одягу. Потім асортимент розширили: відшивають військову форму для ЗСУ, підсумки різних форм та розмірів та інше. Для розширення виробництва скористався програмою держпідтримки.

- Це був мій перший досвід в отриманні грантових коштів, – зізнається підприємець. – Дізнався про можливість із соцмереж, на сторінці райдержадміністрації була інформація і контакти для консультацій. Зателефонував, мені усе пояснили, допомогли у підготовці заявки.

За умовами проєкту Олексій працевлаштував двох осіб, а отримані 250 тисяч гривень пішли на придбання необхідного обладнання, тканини та фурнітури. Найближчим часом планує запустити відшивання антитепловізійних плащів-невидимок, які захищатимуть військовиків від тепловізорів та дронів з тепловізійними камерами.

Чоловік вже знайшов тканину, яка блокує випромінювання тепла, в майстерні працюють над моделюванням виробу. Підприємство активно співпрацює із волонтерами: вони приносять тканину, а пошиття необхідного для військовиків – безкоштовно.

Читайте також