Після оновлення на Android 11 смартфони Samsung стають найбільш агресивними «вбивцями» фонових додатків

Після оновлення на Android 11 смартфони Samsung стають найбільш агресивними «вбивцями» фонових додатків

Зі свіжою прошивкою на смартфонах Samsung після трьох днів будь-який додаток, що не використовувався користувачем, не зможе самостійно запуститися

Про це розповідає Technotoday.

Samsung активно оновлює свої смартфони на нову фірмову оболонку One UI 3.1 на базі Android 11. Однак окрім нових функцій користувачів можуть очікувати проблеми із роботою додатків в фоні. Смартфони цієї марки після оновлення на Android 11 визнали найбільш агресивними «вбивцями» фонових додатків. Рейтинг смартфонів, що безжально зупиняють роботу додатків у фоновому режимі, веде сайт DontKillMyApp.

Зі свіжою прошивкою на смартфонах Samsung після трьох днів будь-який додаток, що не використовувався користувачем, не зможе самостійно запуститися. До таких додатків, наприклад, потрапляє будильник. Його часто налаштовують один раз на кілька днів і більше не запускають. Додатки здоров’я також припинять збирати дані, якщо їх запускати рідше, ніж в три дні.

Агресивна політика блокування фонової роботи додатків у Samsung на Android 11 пояснюється новим програмним обмеженням, яке діє за умовчанням. Воно не дозволяє додаткам тримати блокування у вигляді сервісу.

Користувачі мають можливість додати потрібний їм додаток в список виключення із функції оптимізації батареї. Для цього потрібно в налаштуваннях смартфона перейти в розділ додатків, знайти потрібну програму та відкрити пункт її налаштувань батареї. Після цього потрібно клацнути «Оптимізація батареї», зі списку всіх програм вказати необхідну і виключити її оптимізацію.

Важливо пам’ятати: виключений зі списку оптимізації додаток може знову в ньому опинитися після чергового апдейту прошивки, кажуть експерти.

Цікаво, що Android 11 мала стати операційною системою, яка бореться з агресивним закриттям фонових програм. Google був змушений вдатися до таких дій на загальносистемному рівні внаслідок надмірно агресивної політики виробників смартфонів щодо блокування фонових додатків. Така ситуація склалася через те, що в Китаї заборонений магазин Google Play.

Раніше сайт DontKillMyApp називав найбільш агресивними борцями за автономність смартфони компаній OnePlus, Xiaomi, Huawei, Samsung.

Читайте також