Пішов рибалити на ставок і втопився

Пішов рибалити на ставок і втопився

17-річний мешканець села Залужжя Сарненського району пішов рибалити на водойму за декілька кілометрів від села й не повернувся додому.

Про зникнення сина повідомила його мати. Той, з її слів, поїхав на скутері на місцеве озеро рибалити, а додому так і не повернувся, на дзвінки не відповідає.

Шукати юнака рідні та місцеві жителі кинулися самостійно вже ближче до вечора. На озері зустріли рибалку, який зупинився біля чужих речей, адже почув дзвінок мобільного, а поряд не було нікого — лише встановлені жерлиці для лову риби. Вже потім всі разом за метрів сто побачили проламану кригу. На місце події викликали поліцейських та рятувальників. Утім, знайти неповнолітнього не вдалося.

Пошуки хлопця продовжили наступного дня, долучили працівників аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах.

- До операції залучили чотири водолази. Тіло 17-річного хлопця знайшли через десять хвилин на глибині чотирьох метрів. Ймовірно, він провалився під кригу, коли рибалив. Вона там була дуже тонка, бо вже за ніч зовсім розтанула. Це перший випадок в області з початку 2024 року. На півночі області є багато невеликих водойм, де крига зараз тонка й небезпечна. Тому рибалити, виходити на лід, пускати дітей туди — не можна, — розповів керівник аварійно-рятувальної служби Анатолій Якимчук.

Усі обставини події на ставку біля Залужжя наразі встановлюють правоохоронці, ознак насильницької смерті на тілі хлопця не виявили.

Читайте також