Підкорення Марса: у Ілона Маска з’явилися конкуренти

Підкорення Марса: у Ілона Маска з’явилися конкуренти

Дві маловідомі компанії, зі США планують здійснити перший комерційний політ на Марс вже 2024 року.

Приватні компанії Impulse Space та Relativity Space вирішили об’єднати свої зусилля для здійснення першої в історії комерційної місії на Марс вже через два роки. На ракеті, яку повністю створять за допомогою 3D-друку, до Червоної планети полетить космічний орбітальний та посадковий апарати.

Якщо все піде згідно з планом, то вже 2024 року з мису Канаверал (штат Флорида, США) стартує ракета-носій Terran R компанії Relativity Space. На її борту будуть два космічні апарати: орбітальний Mars Cruise Vehicle і посадковий Mars Lander, створенням яких займається компанія Impulse Space. Дозвіл на запуск у космос у цих компаній дійсний до 2029 року.

Компанію Impulse Space створив екс-співробітник компанії SpaceX Том Мюллер. Компанія займається доставкою корисних вантажів у космос та навколоземний простір. Relativity Space займається створенням ракет-носіїв, використовуючи 3D-принтери, розробками у сфері ІІ та робототехніки.

За словами Мюллера, все це є важливим етапом історії обох компаній і величезним кроком вперед для всієї космічної індустрії.

Наголошується, що компанія Relativity Space ще не проводила випробування своєї нової ракети, а Impulse Space ще не тестувала свої апарати. При цьому перший політ у космос ракети Terran R має пройти наприкінці 2022 року.

У заяві компаній йдеться про те, що посадковий апарат Mars Lander займеться дослідженнями на Марсі, а отримані дані допоможуть у створенні колонії на Марсі в майбутньому.

Останнім часом все більше приватних компаній зацікавлені у польотах на Марс. Хоча раніше єдиним головним гравцем на ринку приватних космічних досліджень Червоної планети був Ілон Маск та його компанія SpaceX. Маск має намір відправити на Марс перших людей вже в найближче десятиліття.

Читайте також