Перший випадок отруєння грибами цього року офіційно зафіксували у Хмельницькому

Перший випадок отруєння грибами цього року офіційно зафіксували у Хмельницькому

Перший випадок отруєння грибами цього року офіційно зафіксували у Хмельницькому. 32-річного чоловіка рятували від отруєння в центрі детоксикації та гемодіалізу Хмельницької обласної лікарні.

За словами завідувача відділення Сергія Одолінського, пацієнт поступив до відділення ввечері 6 липня, а вже вранці його виписали додому. Додає: до центру пацієнт поступив з отруєнням мухоморами.

"Випадково з’їв кілька мухоморів, що визвало клініку отруєння мухоморами з проявами нудоти, блювоти, порушення свідомості, галюцинації. Проведений комплекс детоксикаційної терапії з промиванням шлунку, інфузійною терапією, антидотною. До вечора стан значно покращився, хворий в свідомості. Сьогодні зранку виписаний на амбулаторне лікування", - каже лікар.

Отруєння грибами, додає Сергій Одолінський , особливо блідою поганкою чи мухоморами, є важким отруєнням.

"Бліда поганка може викликати смерть. Щодо мухоморів, вони також викликають важкі отруєння, але потенціально вони небезпечні для здоров’я і життя пацієнтів похилого віку, з супутньою серцево-судинною патологією, і для дітей", - додає лікар.

У випадку отруєння грибами рекомендує звертатися до лікарні, а допоки приїде швидка, радить викликати блювоту, випити активоване вугілля , послаблюючі сольові. 

У 2020 році, додає лікар, в області було зафіксована три випадки отруєння грибами

Читайте також