Осколок був за сантиметр від сонної артерії

Осколок був за сантиметр від сонної артерії

Лікарі Рівненської обласної лікарні дістали з шиї військовика металевий уламок, який знаходився за один сантиметр від сонної артерії. За словами лікарів, якби він пошкодив судину, це могло призвести до сильної кровотечі.

37-річний військовик з Рівненщини отримав поранення на початку травня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Уламок пошкодив м’які тканини шиї праворуч, де й застряг.

- Військовослужбовця одразу доправили до однієї з лікарень Дніпра, а згодом евакуаційним потягом до Рівного. Спершу він перебував у центральній міській лікарні, а згодом його направили до фахівців обласної для проведення оперативного втручання. Більше двох тижнів у шиї військового, поруч із сонною артерією, знаходився осколок. Це неабияк загрожувало життю пацієнта, — розповіли у Рівненській обласній лікарні.

Оперувала чоловіка команда лікарів ортопед-травматологів-вертебрологів — Валентин Піонтковський та Богдан Мироник. Бійцю видалили металевий уламок, який знаходився за один сантиметр від сонної артерії.

Через кілька днів пацієнта виписали.

Читайте також