НМТ-2024 на Рівненщині писатимуть в укриттях

НМТ-2024 на Рівненщині писатимуть в укриттях

На Рівненщині національний мультипредметний тест у 2024 році складатимуть у шкільних укриттях. В області складають перелік закладів, які технічно зможуть забезпечити проведення НМТ.

Таке рішення прийняли на освітянській нараді за участю директорки Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариси Середяк.

Вона озвучила вимоги до НМТ-2024, яке триватиме понад чотири години з перервою.

- Насамперед це забезпечення відповідного комп’ютерного обладнання, наявність швидкісного інтернету та місця для персоналу. Окрім того, оскільки тестування проходитиме в укритті, то воно має відповідати вимогам щодо доступності згідно з державними будівельними нормами та стандартами, - зазначила Лариса Середяк.

Національний мультипредметний тест у 2024 році матиме дві сесії — основну й додаткову в комп’ютерному форматі у спеціально створених тимчасових екзаменаційних центрах.

- Їх створять у приміщеннях закладів освіти, які технічно можуть забезпечити проведення в них комп'ютерного онлайн-тестування. Нині на Рівненщині вже складають перелік таких локацій та продовжують облаштовувати інтернет, — повідомив перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

Центри тестування будуть створені і в Україні, і за її межами.

Читайте також