Рівнянку, яка вбила чоловіка, визнали неосудною

Рівнянку, яка вбила чоловіка, визнали неосудною

Група слідчих завершила розслідування справи за фактом вбивства чоловіка та замаху на умисне вбивство малолітньої дочки, в якому звинувачують 46?річну рівнянку Ірину Ігнатюк, колишню викладачку Національного університету водного господарства та природокористування. Матеріали передали до суду.

Під час розслідування було призначено низку експертиз, зокрема й судово-психіатричну. Відповідно до висновків останньої підозрювану визнали неосудною.

— Слідчі направили до суду матеріали кримінального провадження із клопотанням про застосування до 46?річної підозрюваної примусового заходу медичного характеру — госпіталізацію до психічного закладу. Вона за своїм психічним станом і характером вчиненого суспільно-небезпечного діяння становить особливу небезпеку для суспільства, — прокоментували матеріали справи у поліції Рівненщини.

Нагадаємо, трагедія сталася 5 вересня 2020 року. За версією слідства, у житловому масиві «Криниченька» — невеликому котеджному містечку Білокриницької сільради, Ірина із травматичного пістолета впритул вистрелила у скроню своєму чоловікові. Він загинув на місці. Після цього вона пішла до кімнати доньки, яка теж спала, і вистрелила їй у груди. Хотіла зробити ще один постріл, але не спрацював механізм. Вона пішла по інший пістолет — пневматичний і повернулась до кімнати дочки. Ще два рази натиснула на курок. Але дівчинка не загинула. Скоріше за все, Ірина схаменулась від того, що накоїла. Вона схопила поранену дочку і відвезла її до батьків, попросивши їх врятувати доньку. А сама повернулась до будинку, щоб звести рахунки із життям. Вистрілила собі у скроню із пневматичного пістолета, але лише поранилася. Потім порізала собі вени.

Тим часом дідусь дівчинки викликав швидку допомогу та зателефонував до поліції. Дівчинку доставили до лікарні. Її прооперували.

Закривавлену, але живу Ірину поліцейські доставили до лікарні. У неї поранення виявилося нескладним, тож загрози її життю не було.

Підозрювану у вбивстві Ірину за рішенням суду арештували. Нині вона ще перебуває у СІЗО.

Читайте також