Небезпечне селфі: 12-річному Тарасу Семенюку із Дубна потрібна допомога

Небезпечне селфі: 12-річному Тарасу Семенюку із Дубна потрібна допомога

В опіковому відділенні Рівненської обласної клінічної лікарні медики борються за життя 12-річного Тараса Семенюка з Дубна, який отримав 90% опіків тіла.

Зробити фото на залізниці вирішили двоє школярів із Дубна. 12-річний Тарас заліз на дах вантажного вагона й отримав опіки електричною дугою потужністю у 27 тисяч вольт. Другий підліток Давид отримав менше травм, адже на дах вагона залізти не встиг. Поки він піднімався вгору, відчув удари струмом, а тоді побачив, як палає, падаючи донизу, Тарас.

Із залізничного вокзалу до Дубенської районної лікарні доставили обох підлітків: Тараса - у реанімацію, Давида – у травматологію.

- Стан Тараса тяжкий, але стабільний. Інший хлопчик - з поверхневими опіками кистей, - зазначив завідувач травматологічного відділення Дубенської лікарні Руслан Сінєвич.

Обгорілого хлопчика вже наступного дня перевезли до опікового відділення Рівненської обласної клінічної лікарні.

- Хлопчики, ймовірно, вирішили зробити селфі. Один із них виліз на цистерну, вже почав фотографуватись і покликав свого друга. Товариш почав залазити, але відчув удари струмом і повернувся назад, - розповідає головний лікар станції швидкої допомоги Дубна Яків Вагилевич.

У цей час Тарас вже падав донизу. Одяг на ньому палав. Дитина несамовито кричала. Давид одразу кинувся допомагати другу. Він отримав опіки рук, намагаючись загасити полум’я на одязі однокласника. Потім зателефонував у "швидку". Медики приїхали дуже швидко. Обгорілий Тарас кричав, був у паніці. Його витягли з-під вагона. На місце трагедії приїхали поліцейські та рятувальники.

- Ми побачили, що медики поклали травмовану дитину на ноші. Наші працівники допомогли транспортувати постраждалого до карети швидкої медичної допомоги. Він був притомним, - розповідає заступник керівника пожежної частини Дубна Віталій Коваль.

Поліцейським травмований сказав ім’я та прізвище. А ще додав: поліз на вагон із цікавості. Далі - нічого не пам’ятає. Де гуляють підлітки, батьки не знали. Мама одного з них якраз у той час поверталась з роботи. І материнське серце відчуло біду.

- Жінка поверталась якраз з роботи, коли побачила, як їхали з сиренами швидкі й поліція. Вона телефонувала до сина, але він слухавку вже не брав, - каже керівник сектору ювенальної превенції Дубенського відділу поліції Юлія Пасічник.

На залізниці трагедією приголомшені. Керівник станції пригадує: діти залазять на вагони тут не вперше. І ці витівки зазвичай завершуються непоправним.

- Напруга контактної мережі 27 тисяч вольт. Щоб вразило струмом, не обов’язково торкнутись дроту. Небезпечно не лише залазити на вагон, а й підходити до нього. Хочу звернутись до батьків, щоб гляділи своїх дітей, берегли їх, якщо вони самі себе не можуть вберегти, - просить керівник залізничної станції "Дубно" Василь Мельничук.

У поліції кажуть: двох друзів виховують у цілком благополучних родинах. Та за неналежне виконання своїх обов’язків батькам загрожує штраф до тисячі семисот гривень.

Світлана ПРОКОПЧУК

Всеукраїнська благодійна організація "Дарунок" організувала терміновий збір коштів для Тараса Семенюка.

Стан дитини тяжкий. Опіки ІІАБ-ІІІ ступенів 90% поверхні тіла. Кожного дня Тарас бореться за життя та переносить складні операції. Вони коштують значних грошей, яких у родини вже немає.

Мама хлопчика повідомила, що Тараса погодились лікувати в клініці у Бостоні безкоштовно. Проте переліт коштуватиме 80 тисяч доларів. З одного боку це хороша новина, бо є можливість лікуватись безкоштовно, а з іншого вартість літака не підйомна для сім’ї. Тож збір грошей триває.

Щоб допомогти, надсилайте пожертви на рахунок або картку-ключ до нього. У призначенні вказуйте – благодійна пожертва для Тараса.

Рахунок:

МФО банку: 305299

Отримувач платежу: Вереітіна Марія Віталіївна

IBAN – UA803333910000026003054736311 Рахунок отримувача – 26003054736311

РНОКПП отримувача – 3632111080

Картка - ключ до рахунку, яка за правилами банку зареєстрована на засновницю нашої організації Вереітіну Марію Віталіївну

Номер картки – 5169330516489900

або картка Monobank

5375 4141 2281 1119

Семенюк Оксана Ігорівна (мама хлопчика)

Читайте також