Не розікрали, а рятували від вандалів “Містечко незламності” у Квасилові

Не розікрали, а рятували від вандалів “Містечко незламності” у Квасилові

18 павільйонів безкоштовно подарованих Швецією, які мали стати прихистком під час блек-ауту у Квасилові, нині стоять порожніми, а у частини з них – зламано замки. Через це селищем поширились чутки, що "Містечко незламності" розікрали. Та, як з’ясувалося, усе майно звідти нещодавно вивезли на склад самі ж чиновники.

Це зробили після того, як у липні до деяких павільйонів вломилися невідомі, тож староста селища викликала поліцію. Винуватців досі не знайшли. Але усе цінне з павільйонів вирішили тимчасово забрати, а якщо буде потреба – повернуть назад упродовж години.

- Раніше там постійно була охорона - вдень і вночі. Але згодом хлопців з громадського формування мобілізували, тож від червня дбати про збереження містечка стало ще важче, бо залишилася тільки поліція, яка патрулює вулиці. Найімовірніше, поламані замки – справа рук місцевої молоді. Це ж Квасилів, тут все, як на долоні: мені зателефонували мешканці й повідомили, що бачили когось біля містечка. Я виїхала на місце, звернулася до поліції, але результатів мені досі не повідомили. А щоб зрозуміти, чи щось пропало, вирішили провести інвентаризацію. Тому всі меблі, обігрівачі та інше майно вивезли на склад працівники департаменту соцполітики, бо це є балансоутримувач.

Знаєте, шведи аж тричі приїжджали, щоб переконатися, що у нас тут все правильно облаштовано в тому містечку. В разі критичної ситуації воно справді би всіх виручило, бо сюди провели окрему лінію від трансформаторної підстанції, що дає можливість підключити дуже потужний генератор. На щастя, це містечко нам досі не знадобилося за своєю прямою функцією. Але значно спокійніше, коли знаєш, що таке містечко є. Бо ніхто не скаже, що буде цієї зими – чи відновлять росіяни обстріли критичної інфраструктури? Тож в разі потреби, повернути все майно і відновити роботу "Містечка незламності" зможемо упродовж години, - каже староста Квасилова Віта Кисільова. .

Читайте також