Формують резерви: на Рівненщині готуються до екстрених ситуацій під час опалювального сезону

Формують резерви: на Рівненщині готуються до екстрених ситуацій під час опалювального сезону

В умовах російської агресії залишається велика загроза аварійних відключень об'єктів критичної інфраструктури. З цією метою на Рівненщині продовжують готуватися до різних ситуацій під час опалювального сезону, в тому числі екстрених та надзвичайних, це обговорили під час наради у Рівненській ОДА.

Зокрема, резервують обладнання та топливо для швидкого відновлення роботи об'єктів ЖКГ та топливно-енергетичного комплексу в разі їх ураження. На підприємствах тепло-, водо-, газо- та енергопостачання створені бригади, які будуть реагувати на надзвичайні ситуації. Такі формування укомплектовані засобами індивідуальної захисту. Триває забезпечення об'єктів критичної інфраструктури області резервними джерелами електроживлення – дизель- та бензогенераторами.

- Продовжуємо готуватися до екстрених ситуацій. Протягом року на Рівненщині тривав безперервний процес оснащення соціальних закладів генераторами різної потужності. У цьому дуже допомогла співпраця із партнерами з-за кордону. Автономні джерела електроживлення продовжують отримувати і громади області, - повідомила заступниця голови ОДА Людмила Шатковська.

Нагадаємо, днями 33 генератори для критичної інфраструктури надійшло від ПРООН в Україні. Це присторої для Березнівської, Рокитнівської та Клесівської громад. Ще 26 генераторів мають надійти для Олександрійської та Радивилівської ТГ. Про це інформує пресслужба Рівненської ОВА.

Читайте також