National Geographic визнав існування п`ятого океану. Тепер він з`явиться на шкільних картах

National Geographic визнав існування п`ятого океану. Тепер він з`явиться на шкільних картах

На карти американського телеканалу National Geographic, що транслює науково-популярні фільми виробництва Національного географічного товариства США, тепер наноситимуть п’ятий океан — Південний.

Про це повідомляє National Geographic.

Від 1915 року організація випускає карти, де вказано тільки чотири океани: Атлантичний, Тихий, Індійський та Північний Льодовитий. Однак відтепер там з'явиться п'ятий.

«Південний океан давно визнаний вченими, але оскільки ніколи не було згоди на міжнародному рівні, ми ніколи не визнавали його офіційно», — пояснив географ Національного географічного товариства Алекс Тейт.

У лютому цього року американське Національне управління океанічних і атмосферних досліджень також офіційно визнало Південний океан окремим від інших.

Нова політика National Geographic вплине на те, як школярі сприйматимуть розподіл світу, оскільки вони вчаться за шкільними картами.

«Одним з найбільших наслідків визнання океану є освіта. Студенти дізнаються інформацію про океанський світ через ті океани, які ви вивчаєте. Якщо ви не включите Південний океан, ви не дізнаєтесь про його особливості та про те, наскільки це важливо», — пояснив науковець.

Льодовики Антарктиди тануть швидше, ніж розраховували вчені. Темпи зростання рівня моря можуть катастрофічно прискоритися. На тлі кліматичних змін Антарктида, що майже повністю вкрита льодом, поступово змінюється. Поверх талого снігу цвітуть водорості, чий зелений колір видно навіть з космосу. У майбутньому вони можуть стати харчовою базою для інших видів і змінити екосистему континенту.

Учені виявили, що заморожені поклади метану у водах Північного Льодовитого океану біля узбережжя російського Сибіру почали танути. Викиди великої кількості парникових газів можуть прискорити глобальне потепління.

Читайте також