На Рівненщині завершилася основна сесія НМТ

На Рівненщині завершилася основна сесія НМТ

Основна сесія Національного мультипредметного тесту завершилася 21 червня. З-поміж майже 11 тисяч учасників, 7% - не з'явилися, повідомляє пресслужба РОДА.

Нагадаємо, що офіційні результати тестування надійдуть на персональні сторінки учасників до 2 липня. Ті учасники, які здавали тестування до 7 червня включно, вже можуть бачити результати на своїх сторінках за шкалою 100-200 балів.

- Цьогоріч вперше учасників перевіряли за допомогою металодетекторів та вели відеоспостереження. Це виклики сьогодення, адже безпекова складова – передусім. Окрім того, проводилися обстеження приміщень, у яких складали НМТ. Загалом тимчасовими пунктами тестування було визначено 28 закладів освіти в десяти населених пунктах області, - розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Також він додав, що на додаткову сесію, яка розпочнеться 11 липня, зареєструвалися 879 учасників, а це майже в п'ять разів більше ніж торік. Участь у додатковій сесії беруть ті учасники, які з певних причин не змогли взяти участь в основній сесії, а це, нагадаю, 780 осіб. Окрім того, участь братимуть ті, хто навчався за кордоном, а також ті, хто перебуває у місцях позбавлення волі. Остання категорія буде складати НМТ у пенітенціарних установах.

Зазначимо, що цьогорічне НМТ складається з двох блоків і триває 240 хвилин. Серед обов'язкових предметів — українська мова, математика та історія України. Також учасники писали четвертий предмет на вибір.

Читайте також