На Рівненщині розпочалося навчання голів територіальних громад щодо дій у надзвичайних ситуаціях

На Рівненщині розпочалося навчання голів територіальних громад щодо дій у надзвичайних ситуаціях

Від сьогодні розпочато навчання на Рівненських територіальних курсах цивільного захисту та безпеки життєдіяльності ІІ категорії керівників органів місцевого самоврядування: міських, селищних, сільських рад.

Про це повідомляє Головне управління ДСНС у Рівненській області.

“ В ході  занять було розглянуто питання  створення (реорганізації) Рівненської територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ, організації системи цивільного захисту територіальних громад області”, - кажуть у ДСНС.

Зокрема, зверталась увага на створення в структурі виконавчих комітетів міських, селищних, сільських рад самостійного структурного підрозділу з питань ЦЗ чи введення посади окремого фахівця.

В ході освітнього процесу викладачі Навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Рівненської області довели інформацію про надзвичайні ситуації та небезпечні події на території  Рівненської області, основні заходи захисту населення і територій від НС, проінформували слухачів про планування заходів цивільного захисту, розроблення та затвердження відповідних положень, інструкцій щодо виконання заходів техногенної безпеки, здійснення постійного контролю за їх дотриманням.

 До слухачів було доведено конкретний алгоритм дій керівника територіальної громади у разі загрози та виникнення надзвичайної ситуації.

У навчанні взяли участь: заступник начальника ГУ ДСНС України у Рівненській області полковник служби ЦЗ Олександр Мохрик, Іван Жакун, заступник начальника управління організації реагування на НС та ЦЗ ГУ ДСНС України у Рівненській області полковник служби ЦЗ, Ігор Мірошкин, головний спеціаліст відділу розробки заходів ЦЗ управління з питань НС та ЦЗН Рівненської облдержадміністрації.

Читайте також