На Рівненщині менше хворіють на туберкульоз, натомість хворих на гепатити зростає

На Рівненщині менше хворіють на туберкульоз, натомість хворих на гепатити зростає

За перше півріччя на Рівненщині зафіксовано 218 випадків захворювання на туберкульоз, тоді як за увесь минулий рік 585. Суттєво зменшилася і кількість туберкульозу в дітей – лише два випадки цьогоріч. Водночас зростає захворюваність на вірусні гепатити – збільшується число пацієнтів як на Рівненщині, так і в Україні загалом. Про це йшлося на координаційній раді з питань туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу в облдержадміністрації.

- У зв'язку із міграційними процесами важливо максимально охоплювати скринінгом внутрішньо переміщених осіб. Для цього в області працюють мобільні флюорографи. Вагома роль у цій ланці належить лікарям первинної ланки у громадах, куди прибувають переселенці. Також необхідно звертати увагу на відстеження осіб, які контактують із хворими, - наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Подолін.

Окремо йшлося про виявлення хворих в системі пенітенціарної служби Рівненщини. Так, на сьогодні 100% ув’язнених і засуджених тестують як до прибуття в установу, так і перед вибуттям.

Читайте також