На Рівненщині майже 170 тисяч учнів завершили навчальний рік

На Рівненщині майже 170 тисяч учнів завершили навчальний рік

На Рівненщині завершується непростий навчальний рік у школах. Через війну в Україні відмовились від традиційного проведення останнього дзвоника та провести його в форматі онлайн.

Про це розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, йдеться в повідомленні прес-служби Рівненської ОВА.

«Традиційного святкування в освітніх закладах не буде, учні завершать навчальний рік дистанційно. Так, 169 586 учнів Рівненщини, серед яких 5 457 внутрішньо переміщених, завершують навчання і незабаром отримають відповідні документи. Цьогоріч у школах області понад 24 тисячі випускників - 9,4 тисячі одинадцятикласників та 14,6 тисячі дев’ятикласників», - розповів Сергій Подолін.

Також профільний заступник додав, що відповідно до закону, керівники закладів освіти самостійно визначають дату завершення навчального року. На Рівненщині це відбуватиметься з 3 по 9 червня.

У закладах професійної, передвищої та вищої освіти завершать навчання не пізніше 30 червня.

Сергій Подолін також нагадав, що 7 червня останній термін, коли необхідно підтвердити бажання здавати національний мультипредметний тест, який цьогоріч заміняє ЗНО.

Читайте також