На Рівненщині готуються до вакцинації від COVID-19

На Рівненщині готуються до вакцинації від COVID-19

У лютому заплановано початок вакцинальної кампанії в Україні. Лікувальні заклади та медпрацівники Рівненщини до цього готові: розроблені маршрути пацієнтів, створені мобільні бригади, пункти вакцинування.

— У закладах для людей похилого віку потрібна згода опікунів, тому точної кількості людей, які вакцинуватимуться, назвати не можуть. Наразі в області є сім таких закладів. Вакцинація буде добровільною на всіх етапах і для всіх груп населення. Наразі наказу МОЗ про розподіл вакцини і приблизних цифр немає, — зазначила заступниця начальника обласного управління охорони здоров’я Олена Гандзюк.

Під час першого етапу мобільні бригади вакцинуватимуть людей з тих груп, які критично мають ризик заразитися коронавірусом при професійній діяльності.В області здійснюватимуть вакцинацію 5 бригад у Дубенському, Рівненському, Сарненському та Вараському районах, Рівному. У першу чергу щеплюватимуть медиків, які надають допомогу хворим на COVID-19, а також працівників закладів соціальної сфери та підопічних пансіонатів.

 

 

Таких груп буде на Рівненщині п’ять. Вони сформовані за територіальним принципом у Рівненському районі та Рівному, Дубні, Сарнах і Вараші.

Вакцина, яка вимагає температури від –20 до –80, зберігатиметься у Києві на центральних складах. Певна кількість її буде потім довозитися на центральні склади області. І з бази працівники мобільних бригад братимуть одноденний запас вакцини, їхатимуть на місце вакцинації.

Читайте також