На Рівненщині двоє ділків

На Рівненщині двоє ділків "продавали" фальшиву валюту

Двоє чоловіків, один з яких киянин, а інший – житель Рівненщини, у січні цього року придбали підроблені банкноти номіналом по 100 євро для "реалізації". При цьому, як встановило слідство, вони знали, що гроші фальшиві.

Правоохоронці провели дві оперативні закупки такої валюти. І обидва рази чоловіки продали по 10 тисяч євро за 150 тисяч гривень, вдвічі дешевше офіційного курсу.

Відповідно до висновків експерта, банкноти за способом друку та елементах захисту не відповідають тим, що є в офіційному обігу на території країни виробника.

Працівники Управління СБУ в Рівненській області, за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури провели низку обшуків за місцями реєстрації та проживання фігурантів провадження та у їхніх автомобілях.

У них вилучили чисті бланки паспортів громадян України, дозволи на застосування праці іноземців та осіб без громадянства на території України, печатки та штампи державних установ з ознаками підробки, а також 25 тисяч гривень, 600 доларів США та близько 7 кг бурштину.

Того ж дня двом фігурантам повідомили про підозру, а судом обрано міру запобіжного заходу у - тримання під вартою та цілодобового домашнього арешту.

Читайте також