На Рівненщині безпліддя лікуватимуть за державні кошти

На Рівненщині безпліддя лікуватимуть за державні кошти

Обласний клінічний лікувально-діагностичний центр став першим закладом на Рівненщині, з яким Національна служба здоров'я України (НСЗУ) уклала контракт на лікування безпліддя за гроші з бюджету.

Заявку на укладення контракту з НСЗУ подавали 18 медичних установ в Україні, погодження отримали 13.

- Керівник Роман Шустик запевнив, що звертатись люди можуть уже. За програмою медичних гарантій ставка становить понад 60 тисяч гривень. Усе конфіденційно, — повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

Лікування проводитимуть як амбулаторно, так і на умовах денного чи звичайного стаціонару. Це залежить від призначень лікаря. Згідно із законтрактованим договором з НСЗУ, медичний заклад забезпечує пацієнтів необхідними лікарськими засобами для проведення всіх етапів лікування безпліддя, повідомляє пресслужба Рівненської обласної ради.

До речі, у Рівненському обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі ім. В. Поліщука напрям репродуктивної медицини розвивають з 2017 року. Першій дитині, якій допомогли з’явитись на світ, зараз майже сім років. За статистикою, кожна третя-четверта пара стикається з такою проблемою при плануванні батьківства.

Читайте також