На Рівненщині 346 родин придбали житло за програмою «єОселя»

На Рівненщині 346 родин придбали житло за програмою «єОселя»

У межах державної програми «єОселя» 346 мешканців Рівненської області отримали іпотечні кредити на придбання житла. Загальна сума виданих банками коштів – 462 млн грн.

- Рівненщина – у трійці регіонів України, де найбільше людей реалізували свою мрію про власне житло завдяки програмі «єОселя», - розповідає директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі Рівненської ОДА Костянтин Мокляк. - Більшість кредитів отримали військовослужбовці та медики.

Нагадаємо, для військовослужбовців за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних. Для інших категорій - учасників бойових дій, ветеранів, ВПО, інших громадян - ставка іпотеки становить 7%.

Днями Уряд вніс зміни до програми пільгового іпотечного кредитування єОселя. Одна зі змін стосується ветеранів, людей, які отримали інвалідність внаслідок війни, членів їхніх сімей, а також родин загиблих. Раніше за цією програмою можна було придбати квартири у будинку не старіше 3 років. Тепер зазначені категорії позичальників можуть придбати квартири у будинку не старіше 10 років, але за умови, якщо нерухомість розташована в місті Києві або в обласному центрі. Та без обмежень по даті експлуатації в інших населених пунктах.

Друга зміна передбачає, що відтепер позичальники зможуть купувати не тільки квартири, а й приватні будинки або таунхауси після введення їх в експлуатацію, але не старіші за 3 роки.

Загалом програма єОселя почала діяти з жовтня 2022 року. З того часу кредити на придбання житла отримали більш ніж 6 тисяч українських родин на загальну суму понад 9 мільярдів гривень, повідомляє пресслужба РОДА.

Читайте також