На «Рівнеазоті» неправильно зберігають селітру, що загрожує життю людей

На «Рівнеазоті» неправильно зберігають селітру, що загрожує життю людей

Днями фахівці управління Держпраці перевірили майданчик для складування аміачної селітри підприємства «Рівнеазот» і виявили там суттєві порушення.

За результатами перевірки вимагають негайної зупинки експлуатації складу та клопочуть про накладання штрафу.
Як ідеться в повідомленні управління Держпраці, інспектори перевірили склад аміачної селітри ПАТ «Галнафтохім», що розташований на території Рівненської області і виявили 18 суттєвих порушень, 8 з яких несуть загрозу життю та здоровю людей.
?
Керівництво та відповідальних посадових осіб виробничого об’єкта було попереджено про необхідність негайного зупинення небезпечних робіт (виробництва) до факту усунення порушень. На жаль, належного реагування не було. Тож Управління подало до суду позов на заборону виконання робіт підвищеної небезпеки:
?
- газонебезпечні роботи та роботи у вибухопожежонебезпечних зонах,
?
- роботи на висоті,
?
- експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки (вантажопідіймальні крани та машини, а саме тельфер електричний №Т-10432, Q=2т),
?
- склад зберігання аміачної селітри №3.
?
Зазначається, що управління звернулося до суду з вимогою припинення подальшої експлуатація майданчика, де здійснюють роботи підвищеної небезпеки. Посадових осіб притягнули до адміністративної відповідальності. Йдеться про 510 гривень штрафу.
?
Загалом на виконання доручення Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля щодо перевірок умов зберігання аміачної селітри з 10 липня по 15 вересня Управлінням заплановано здійснити позапланові заходи контролю у 9 субєктів господарювання.
?
Рівне вечірнє

Читайте також