На кордоні щодоби затримують до 30 ухилянтів

На кордоні щодоби затримують до 30 ухилянтів

За добу прикордонники у середньому затримують від 20 до 30 ухилянтів, які в незаконний спосіб намагаються перетнути державний кордон України.

Йдеться насамперед про чоловіків віком від 18 до 60 років, заявив у ефірі телемарафону речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає Gazeta.ua.

- У середньому за добу прикордонники затримують до 30 порушників, які в незаконний спосіб намагаються перетнути держкордон. Зокрема чоловіків від 18 до 60 років. Це випадки поза межами пунктів пропуску (тобто по зеленій ділянці кордону) і в пунктах пропуску, – сказав речник.

Якщо говорити про пункти пропуску, зазначив Демченко, то тут порушники намагаються використовувати підроблені документи. Але під час перевірки інспектори такі підробки виявляють.

- У подальшому таких осіб ми передаємо співробітникам поліції для того, щоб вони притягувати їх і до кримінальної відповідальності, – розповів речник Держприкордонслужби.

Для осіб, які намагаються незаконно перетнути кордон по зеленій ділянці кордону, передбачена адміністративна відповідальність.

- Але також ми інформуємо і співробітників поліції, і представників ТЦК для того, щоб вони щодо цих осіб провели подальшу перевірку стосовно їхніх намірів незаконно перетнути кордон, – додав Демченко.

Читайте також