На будівництво нового корпусу для реабілітації ветеранів у госпіталі на Рівненщині уряд виділив 500 млн

На будівництво нового корпусу для реабілітації ветеранів у госпіталі на Рівненщині уряд виділив 500 млн

На будівництво нового корпусу для Центру реабілітації пацієнтів зі спінальними травмами, що діє на базі Рівненського обласного госпіталю ветеранів війни, Кабмін виділив 500 мільйонів гривень. Це гроші з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, повідомляє пресслужба РОДА.

За проєктом, новий корпус Центру реабілітації пацієнтів зі спінальними травмами — це будівля на чотири поверхи з бомбосховищем. На першому поверсі корпусу буде розташовано приймально-діагностичне та лабораторне відділення. На другому — відділення інтенсивної терапії, стаціонарне відділення, приміщення для працівників та перехід до наявного корпусу госпіталю. На третьому поверсі буде розташовано відділення інтенсивної терапії, приміщення для персоналу та операційний блок на три операційні зали. Четвертий поверх — приміщення адміністрації та п’яти реабілітаційних залів. Крім того, у госпіталі планується будівництво вертолітного майданчика для оперативного транспортування поранених військових та людей, які отримали травми.

- Завдяки модернізації та розвитку медзакладу ще більше пацієнтів із складними черепно-мозковими та спінальними травмами матимуть доступ до висококваліфікованої медичної та реабілітаційної допомоги. Буде розширено потужності госпіталю: збільшено кількість ліжкомісць, оновлено медичне обладнання та створено безбар’єрний простір для осіб з інвалідністю, — зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

- Будівництво нового лікувально-реабілітаційного корпусу стартувало восени минулого року. У 2023 році уряд ухвалив рішення про виділення 100 мільйонів гривень. Загальна вартість проєкту – понад 1 млрд 304 мільйони гривень. Для Рівненської ОДА реабілітація та соціалізація ветеранів - пріоритетне питання, - зазначив начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль.

До речі, щороку у госпіталі проходять лікування та реабілітацію майже п’ять тисяч пацієнтів. На сьогодні у медзакладі є два лікувальні корпуси, адміністративний корпус, корпус фізіотерапевтичного і водного лікування та відділення реабілітації. Для відновлення пацієнтів виділено 41 будинок котеджного типу з покращеними умовами перебування. У госпіталі наявні 240 ліжко-місць. Однак через повномасштабну війну, медзаклад потребує модернізації та збільшення кількості ліжко-місць.

Читайте також