Мокра, голодна, але жива

Мокра, голодна, але жива

Понад дев’ять годин ходила лісом 9-річна Діана із села Карпилівка Сарненського району. Дівчинка пішла у ліс по чорниці і заблукала. Збирала ягоди разом із рідними. За якусь мить дорослі не помітили як Діанка зникла. Почали шукати, але марно. Згодом до пошуків долучились односельчани багатодітної родини. Та вже коли почало сутеніти, люди вирішили кликати на допомогу поліцейських та лісівників.

Діанка з батьками, братами та сестрами до лісу пішла ще зранку. Для багатодітної родини збір чорниць – сезонний заробіток. Дівчинка дуже хотіла назбирати ягід, а за одержані від продажу гроші купити собі ляльку.

- Вона так просилась із нами. Я кажу: донечко, ти ж ліса не знаєш. А вона: я буду біля вас ходити, - каже мама Наталія Бричка.

І справді збирала чорниці лише поруч, розповідає Наталія. А вже опівдні Діанка приєдналась до сестри. 12-річна Ангеліна ліс знала добре. Та й відійшли від матері дівчатка на декілька десятків метрів.

- Ми були у посадці неподалік. А потім Діанка сказала мені, що йде до мами і пішла, - каже сестра дівчинки Ангеліна Бричка.

Ангеліна була впевнена: сестра дійшла до матері. Наталія ж думала, що Діанка з Ангеліною. Спохватились дорослі майже за годину. Діанки ніде не було.

- Ми так плакали з мамою! Ми думали, що вже не знайдемо її, - і нині не стримує сліз Ангеліна.

- Я почала плакати, а син каже: мамо, не переживайте, ми її знайдемо. Та бачу, що вже і він плаче. Ми плакали усі, - додає Наталія.

Шукати Діанку кинулись усі рідні. Долучились односельчани. Люди були впевнені: от-от і малеча знайдеться. Місцевість, де заблукала маленька мандрівниця, - болотиста. Крім того, у лісі почалась злива. Перелякана і мокра Діанка ходила між деревами і, як з’ясувалось потім, відходила від села і рідних все далі і далі.

- Там річка широка. Вона б її не перейшла. Звісно, не замерзла б, бо зараз не холодно. Але ж у дитини був шок. Вона злякалась. Крім того, якась зміюка могла б вкусити – небезпека чатувала з усіх боків, - каже лісничий Карпилівського лісництва Михайло Бричка.

Вже вечоріло. З відчаю рідні Діанки зателефонували до поліції. На пошуки дівчинки приїхали поліцейські та лісівники.

- З нашого управління було майже сто чоловік. Ми йшли всі разом. Також службові автомобілі їздили з гучномовцями, - розповідає керівник відділення поліції №2 Сарненського відділу поліції Сергій Марченко.

Знайшли Діанку близько 21-ї години. Дівчинка розповідає: дуже злякалась, весь час плакала та шукала дорогу додому. Присідала лише для відпочинку. І одного разу навіть помітила у лісі мотоцикліста. Втім, вибігти до нього з хащів не встигла. Аж раптом почула, як її гукають лісівники. Вони їздили поблизу на мотоциклах.

- Я була біля якогось колодязя, потім пішла у корчі. Коли почула, що хтось говорить, побігла туди, - розповідає Діанка.

Говорити не могла. Голодна, мокра та брудна. Перелякану дівчинку одразу повезли у село.

- Зустріла дівчинку мама. Сльози радості були в усіх! Ми вирішили трішки підняти настрій для дівчинки і подарували їй іграшку та солодощі, - каже Сергій Марченко.

Помившись та повечерявши, мандрівниця одразу заснула. Нині про пригоди нагадує алергія на укуси комарів – комахи скусали все обличчя Діанки. Попри пригоди дівчинка не втратила відеречка та гребінку, якою збирала ягоди. І додому повернулась із чорницями, які назбирала до небезпечних мандрів. Нині ж Діанка переконує: до лісу більше ні ногою!

Світлана ПРОКОПЧУК

Читайте також