Митники не повірили: у рівнян  конфіскували елітні автомобілі

Митники не повірили: у рівнян конфіскували елітні автомобілі

У пункті пропуску "Грушів" Львівської митниці у рівнян конфіскували три елітних автомобілі, оскільки декларації на авто викликали у митників недовіру.

Один з водіїв, 51-річний житель Рівненської області, котрий їхав BMW X5, переконував митників, що авто перевозить для фронту. Мовляв, це як «гуманітарна допомога» для одного з українських благочинних фондів та надав до митного контролю відповідний лист – прохання від благодійників.

Однак митники спільно з прикордонниками встановили, що BMW X5 переміщувався на адресу цього ж водія. Відправником значилась одна з приватних компаній м. Клайпеда.

Через годину у цей пункт пропуску прибув 20-річний житель Рівного. Він подав декларації про переміщення гуманітарної допомоги на адресу київської благочинної організації - автомобілів Audi та Porsche 2013 та 2017 років випуску. Під час з’ясування законності ввезення авто працівники митниці встановили у підприємців з м. Клайпеда, що автомобілі переміщуються на адресу цього ж 20-річного водія з Рівного.

Так було встановлено, що обидва водії подали до митного контролю декларації про перелік товарів, що визнаються гуманітарною допомогою із неправдивими відомостями щодо одержувача товарів, а також характеру вантажу (авто, що переміщувалися у митному режимі імпорт, були позначені як вантажі гуманітарної допомоги).

Автомобілі, загальною вартістю майже 700 тис. гривень, вилучено.

Читайте також