Двічі ухилявся від повістки, за що й засудили

Двічі ухилявся від повістки, за що й засудили

На понад три роки ув'язнення засудили жителя Дубенського району, який двічі ухилився від мобілізації та побив знайомого. Своєї вини він не визнав. Раніше чоловіка було засуджено за крадіжку й у травні 2023 року достроково звільнився з в'язниці.

Як повідомила речниця обласної прокуратури Оксана Жужельська, 51-річного жителя Дубенського району 11 травня 2023 року достроково звільнили з місць позбавлення волі, де він відбував покарання за крадіжку. Через тиждень чоловік побив свого знайомого.

- Пізніше чоловік двічі, у травні та червні, отримував у законному порядку повістки для проведення призову за мобілізацією, проте жодного разу до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки не з’явився. При цьому поважних причин для неявки або ж відстрочки в ухилянта не було, — розповіла Оксана Жужельська.

Дубенський районний суд визнав чоловіка винним за двома статтями — умисне легке тілесне ушкодження та ухилення від призову на військову службу під час мобілізації. Чоловіка засудили до трьох років та одного місяця позбавлення волі.

Речниця обласної прокуратури також додала, що своєї вини він не визнав та може оскаржити вирок.

До слова, це другий випадок цьогоріч у Дубенському районі, де за ухилення від мобілізації суд покарав ув'язненням.

Читайте також