Мінсоцполітики запустило платформу «єДопомога». Навіщо вона потрібна?

Мінсоцполітики запустило платформу «єДопомога». Навіщо вона потрібна?

Платформа об'єднує державу, бізнес, громадські організації, благодійні фонди та волонтерів. Вона дозволяє в одному місці збирати та обробляти заявки на допомогу внутрішньо переміщеним особам та людям з вразливих категорій.

Мінсоцполітики створило платформу єДопомога для швидкого збору заявок з усіх регіонів України стосовно гуманітарної допомоги. Сайт також допоможе ефективно розподілити цю допомогу, повідомила Марина Лазебна, Міністр соціальної політики України.

Clipboard01-7

Платформа об’єднує державу, бізнес, громадські організації, благодійні фонди та волонтерів. Вона дозволяє в одному місці збирати та обробляти заявки на допомогу внутрішньо переміщеним особам та людям з вразливих категорій.

Задача платформи – забезпечити комунікацію між тими, хто готовий надати допомогу, та тими, кому вона потрібна. Забезпечення продуктами харчування, одягом, ліками та іншими необхідними речами за цими заявками здійснюватиметься, як соціальними працівниками, так і через поштових операторів, таких як Укрпошта та Нова Пошта, а також через точки видачі гуманітарної допомоги.

Якщо хочете надіслати гумдопомогу або ви хочете її отримати – залишайте заявки на сайті єДопомога за посиланням https://edopomoga.gov.ua

Читайте також