Мільярди цикад прокинулися у 18 штатах США

Мільярди цикад прокинулися у 18 штатах США

За розрахунками з гектара землі вилізло 1,5 мільйонів комах.

Цикади вилізли з-під землі навесні 2021 року і наразі вони з’явилися у 18 американських штатах, зокрема у Мічигані та Західній Вірджинії.

За розрахунками з гектара землі вилізло 1,5 мільйонів комах, тобто загалом з’явилися десятки мільярдів цикад. Тепер, як пише  bbc.com,  протягом 4–5 тижнів деякі штати США будуть практично встелені килимом із цикад. Згодом для розмноження цикади вирушають у сади та ліси.

Голосні звуки, від яких людина може майже оглухнути, видають самці, приваблюючи самиць. Сімсот цикад гудять із силою газонокосарки. Чому цикади прокидаються лише раз на 17 років — є загадкою навіть для науковців. Але шумні та непривабливі комахи насправді не становлять жодної загрози для людей.

Довідково:

Цикади — це великі комахи, які своїми крилами створюють дуже голосні звуки. Особливість цих істот у тому, що вони лише раз на 17 років вилазять із землі для розмноження. Саме новий 17-річний цикл настав цими днями. Комахи відомі надзвичайно голосним шумом, який вони спричиняють у період розмноження.  Вони чіпляються практично до всього вертикального

Читайте також