Мешканець Здовбиці, який потрапив під потяг, потребує допомоги

Мешканець Здовбиці, який потрапив під потяг, потребує допомоги

Життя 47-річного Павла, мешканця Здовбиці, що на Здолбунівщині, досі у небезпеці. Його рідні, щоб зібрати гроші на лікування, продали усе господарство та оголосили збір грошей.

У Здолбунові під потяг потрапив чоловік, коли намагався закинути у рухомий вагон сумку. Як це відбувалось, ніхто не бачив. Помітили постраждалого, який втратив обидві ноги, лише коли він, спираючись на лікті, намагався виповзти на перон. Першими до закривавленого чоловіка підбігли поліцейські. Вони зупинили кровотечу і супроводили швидку допомогу до лікарні.

Того дня Ірина Коваль на своєму авто стояла перед закритим шлагбаумом на переїзді – пропускала потяг.

- Поїзд перевозив військову техніку. А в останньому вагоні були пасажири – військовики. Потяг минув переїзд, шлагбаум відкрили, і ми почали їхати. Я повернула голову наліво і побачила, як з рейок на перон на ліктях намагається виповзти чоловік, - пригадує очевидиця Ірина Коваль.

Ірина вибігла з автомобіля. Стала кликати на допомогу і у цей час помітила патрульних. Повідомила їм, відтак Роман та Дмитро одразу побігли до постраждалого.

- Ми справді побачили чоловіка, він був уже на платформі. Я з напарником вибіг із службового автомобіля. Дмитро взяв турнікети і джути, - розповідає поліцейський Роман Демченко.

- Робив усе "на автоматі", - зізнається поліцейський Дмитро Сощук.

Поки він зупиняв кровотечу, Роман побіг на станцію швидкої допомоги. Бо викликати медиків телефоном чомусь не вдавалось.

- Я зупиняв кровотечу і говорив з чоловіком, щоб не дати йому знепритомніти, запитував, як звати, де живе. Він відповідав, разом з тим допитувався у мене, чи є в нього ноги. Я не відповідав на це запитання, лише запевнив, що приїде "швидка" і все буде добре, - пригадує Дмитро Сощук.

Знеболивши постраждалого, медики помчали до лікарні. У весь шлях “швидку” супроводжували поліцейські. Павла необхідно було терміново оперувати. Адже потягом чоловікові відтяло обидві ноги. Від крововтрати він міг померти щомиті.

Донька постраждалого Павла Юлія Бусель каже: того дня батько хотів передати пакунок із їжею синові. Він військовослужбовець і в останньому вагоні того потяга разом з іншими колегами їхав у зону ООС.

- Тато подзвонив до брата і каже: я біжу на перон, сумку кину під час руху, бо поїзд помалу їде. Він раз замахнувся тією сумкою, але йому не вдалось закинути. Другий раз… А сумка закрутилась у нього на пальці й потягнула його. Брат розповідав, що у цей час вони говорили по телефону. І він лише почув батькове "ойой", - каже Юлія.

У Павла, як розповідає його дочка, двічі зупинялось серце, відмовляли нирки. А щоб пережив біль, його ввели у штучну кому. У своїх прогнозах лікарі вкрай обережні.

- У пацієнта ампутовані обидві ноги. Коли він поступив до нас, одна нога ще залишалась на тканинах, але вона була не життєздатна. На даний момент стан хворого можна оцінити як стабільно тяжкий. Він перебуває на апараті штучної вентиляції легень, - прокоментував лікар-анестезіолог Рівненської обласної лікарні Олександр Бучак.

Світлана ПРОКОПЧУК

Номер карти для переказів коштів:

“ПриватБанк”: 5168 7551 1076 1554 – Бусель Юля Павлівна.

Читайте також