Матір, яка заморозила немовля, може потрапити за ґрати на 5 років

Матір, яка заморозила немовля, може потрапити за ґрати на 5 років

Жінку, яка у лютому поклала новонароджену дитину до морозильної камери ще живою, можуть засудити до 5 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Рівненська обласна прокурора. 

" Встановлено, що у лютому 2021 року жінка народила вдома дитину та самостійно перерізала їй пуповину. Пізніше обвинувачена загорнула немовля у рушник та пакет і поклала його до морозильної камери",- розповідають у прокуратурі. 

Як запевняла жінка - дівчинка народилася передчасно та мертвою.

Однак, за даними судово-медичної експертизи та в результаті проведених слідчих дій, поліцейські встановили, що жінка народила дитину орієнтовно на 37 тижні вагітності. Також експертиза підтвердила, що дівчинка народилася живою, а смерть настала через загальне переохолодження організму.

Обвинувальний акт скеровано до Дубровицького районного суду.

За процесуального керівництва Сарненської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та до суду скеровано обвинувальний акт щодо 35-річної жительки колишнього Дубровицького району. Їй інкримінують умисне вбивство своєї новонародженої дитини після передчасних пологів (ст. 117 КК України). 

За скоєне 35-річній обвинуваченій загрожує покарання у вигляді обмеження волі строком до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Читайте також