Україну знову спіймали на допінгу на Олімпіаді: нові цікаві подробиці

Україну знову спіймали на допінгу на Олімпіаді: нові цікаві подробиці

Українська бобслеїстка Лідія Гунько, яка бере участь в Олімпійських іграх 2022, виявила позитивний результат допінг-тесту.

Про це повідомляє «Главпост» із посиланням на повідомлення Міжнародного агентства тестування (ITA).

Як зазначається, в аналізі українки виявили "метаболіт дегідрохлорметил-тестостерону 4α-хлор-18-нор-17β-гідроксиметил, 17α-метил-5α-андрост-13-ен-3α-ол (LTM M3)". Речовина внесена до забороненого списку Всесвітньої антидопінгової агенції.

Зразок був зібраний ITA під управлінням органу з тестування та управління результатами Міжнародного олімпійського комітету (МОК) під час антидопінгового контролю змагань 14 лютого 2022 року в Яньцині.

Спортсменку поінформували про результат тесту та тимчасово усунули від змагань до вирішення питання відповідно до світового антидопінгового кодексу та антидопінгових правил МОК, що застосовуються до Зимових Олімпійських ігор у Пекіні 2022 року.

"Це означає, що спортсмену заборонено брати участь у змаганнях, тренуваннях, тренуваннях або будь-якій діяльності під час Зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні", - йдеться в повідомленні.

Вона має право оскаржити накладання тимчасового усунення в Спортивному арбітражному суді – антидопінговому відділі (CAS ADD), а також може запросити аналіз проби Б.

Українську лижницю Валентину Камінську тимчасово усунули за підозри щодо порушення антидопінгових правил на зимових Олімпійських іграх у Пекіні.

За матеріалами: УНН

 

Читайте також