Лідерку БК «Рівне» Вікторію Шматову викликали до збірної України

Лідерку БК «Рівне» Вікторію Шматову викликали до збірної України

Вікторія Шматова — лідерка Рівного та захисниця жіночої збірної України. Вона потрапила у список з 13 гравчинь, які полетіли до португальского міста Матозінюш на вирішальні матчі відбору Євробаскету-2021. Українку тривалий час не викликали до національної команди. Про свої враження вона розповіла сайту ФБУ.

Захисниця третя серед українок у жіночій Суперлізі за середнім показником набраних очок — 17,6, а також серед асистенток — 4,5 передачі. Вона допоможе збірній у матчах з Португалією та Фінляндією, які відбудуться 4 та 6 лютого відповідно. Обидва поєдинки покаже телеканал Xsport (перший о 20.00, другий — о 17.00)

Про роботу в збірній

— З цим тренером працюю вперше, тому трошки різні ситуації: тут більш досвідченні гравчині, а я граю в молодому клубі, тож набагато швидше потрібно метикувати. Звичайно, мало часу, аби себе показати чи щось побачити, але тим не менш стараємося. Чотири роки в клубі, і в клубі молодому, а тут справді емоційне потрясіння, тому що все інше: тренер, дівчата, з якими я ще жодного разу не грала. Дуже вимогливий тренер. Потрібно все чітко та конкретно робити, а якщо не зробив, то проблеми твої.

Про тиск перед відповідальними матчами

— Що стосується мене, я вже довгий час не була в збірній. Тому я у будь-якому випадку відчуваю тиск та цю концентрацію. Для дівчат, я думаю, це відповідальні ігри, і вони вже відчули весь цей баскетбол і розуміють, на що йдуть. Вони зібрані повністю і розраховують лише на позитивний результат.

Про те, чи під силу пробитися у фінальну частину Євробаскету-2021

— Так, під силу. Якщо ми виконаємо всі завдання тренера, то, гадаю, зробимо те, чого всі очікують від нашої збірної.

Читайте також