Квитків на збір чорниці продали на два мільйони

Квитків на збір чорниці продали на два мільйони

Лісовий квиток на збір чорниць у лісах Рівненщини вже отримали 80 підприємців. Вони планують заготовити 1600 тонн ягід. Це - 44% від загально дозволеного ліміту по Рівненській області на цей рік.

- Орієнтовні надходження до місцевих бюджетів становлять1 млн 920 тис. грн, з яких не менше 50% рекомендовано спрямовувати на фінансування відповідних обласних, районних та сільських, селищних програм для забезпечення відтворення лісів, утримання їх у належному протипожежному та санітарному стані, - повідомили у Північно-Західному міжрегіональному управлінні лісового та мисливського господарства.

Нагадуємо, що на період воєнного стану на території Рівненської області діє заборона на відвідування населенням лісів і в’їзду до них транспортних засобів та іншої самохідної техніки. Однак громадяни, які займаються заготівлею ягід, можуть заходити у ліс за умови дотримання ними правил пожежної безпеки та умов перебування в прикордонних територіях, у період воєнного стану.

До слова, для громадян, які заготовляють лікарські рослини, гриби, ягоди для власних потреб, жодних дозволів чи лісових квитків не потрібно.

Читайте також