«Кораблі-привиди» спливли в Японії через виверження вулкана

«Кораблі-привиди» спливли в Японії через виверження вулкана

На японському острові Іводзіма в результаті сейсмічної активності в районі вулкана Сурібачі з дна моря підняла «кораблі-примари» часів Другої світової війни, повідомляє The Daily Mail.

Відзначається, що всього на поверхні виявилося 24 японських корабля.

Йдеться про суди, які були захоплені американськими військами під час битви за Іводзіму. Пізніше вони були переміщені в західну частину острова для формування порту, оскільки в той час там не було таких споруд. Судна використовували в якості хвилерізів.

На опублікованих в ЗМІ фото можна побачити частини їх корпусів, які лежать на вулканічному попелі.

Битва за Іводзіму була єдиною сухопутної операцією японської армії, в результаті якої вона зазнала менше втрат, ніж американська. Японії вдалося спорудити на острові потужну лінію оборони і відбивати атаки американців.

Раніше повідомлялося, що вулкан Кримський на Камчатці викинув величезну хмару попелу і газу в атмосферу. Місцевим управлінням МНС стихії було присвоєно «помаранчевий» код — загроза для авіації. Рятувальники заявили, що місцевому населенню нічого не загрожує. Повітряне сполучення не припинявся, в зоні активності вулкана не було повітряних шляхів

Читайте також