Коли будемо переводити годинники на зимовий час

Коли будемо переводити годинники на зимовий час

Українцям доведеться підлаштовуватися під новий режим роботи

Українці будуть переводити годинники на зимовий час через 15 днів.

Верховна Рада не підтримала законопроект про скасування переходу на літній і зимовий час. Тому цієї осені переведення годинників залишається актуальним.

Традиційно годинник переводять на годину назад в ніч з 30 на 31 жовтня. Тому в вихідний будемо спати довше, а на роботу доведеться вставати, коли ще темно.

Українці переводять годинники вже понад сорок років.

Зараз діє постанова Кабінету міністрів від 1996 року під номером 509 "Про порядок обчислення часу на території України". У 2021 року народні депутати хотіли скасувати переведення годинників, проте для ухвалення закону, який по-новому би регламентував час, не вистачило голосів, тому проект №4021 "Про обчислення часу в Україні" відклали.

Вчені ж рекомендують заздалегідь почати змінювати свій графік - вкладатися спати раніше, ніж зазвичай, вставати теж. Зміни краще впроваджувати поступово - пересувати сигнал будильника на 15-20 хвилин.

Вчені вважають, що новий час і зміна ритму життя негативно позначаються на здоров'ї людини. Новий графік може сприяти порушенню сну, загострення хронічних захворювань, ослаблення імунітету.

За підрахунками вчених, людина адаптується до змін в режимі роботи лише через місяць.
 

Читайте також