Кнопку тривожного виклику встановлять у всіх школах Рівненщини

Кнопку тривожного виклику встановлять у всіх школах Рівненщини

На Рівненщині якнайшвидше мають завершити під’єднання усіх шкіл області до єдиної мережі охорони поліції, повідомляє пресслужба РОДА

- Комплекси сигналізації з підключенням до пунктів централізованого спостереження та реагування "тривожна кнопка" - це вимога часу. Сьогодні «бути в безпеці» означає не лише перебувати в укритті. Поняття стає дедалі більш значущим та охоплює різні види безпеки: безпеку на вулиці, під час повідомлення про замінування, навички поводження з незнайомими людьми та предметами та інше, - зазначив перший застпник голови облдержадміністрації Сергій Подолін.

Також він додав, що нині на Рівненщині до такої послуги вже під’єднано 57% усіх шкіл. Проте зазначив, що є такі громади, де зовсім не створені умови для безпечного освітнього середовища – це Здолбунівська, Висоцька, Повчанська, Степанська, Корецька та Млинівська ТГ.

- Важливо, щоб усі заклади увійшли до єдиної державної мережі, яку обслуговує поліція. Приватні охоронні фірми не є складовою цієї системи. Тривожна кнопка – це клавіша, прихована від сторонніх очей, яка необхідна для миттєвого оповіщення про небезпеку, - додав Сергій Подолін.

Читайте також