Кіт-убивця

Кіт-убивця

На обличчя чотиримісячному немовляті ліг кіт і… задушив його. Трагедія трапилась в Острозі. Хлопчик спав на вулиці у візочку. Кота на голові у синочка помітила мама. Але запізно!

Чотиримісячного Дмитрика намагався врятувати тато — він робив немовляті непрямий масаж серця, а потім — медики «швидкої». Лікарі приїхали за викликом, коли дитина вже посиніла. І жодних ознак життя не подавала. Попри це і вдома, і дорогою до лікарні медики не припиняли проводити реанімацію. За життя немовляти боролись годину. Втім, таки змушені були констатувати: дитина померла від механічної асфіксії. І задушив Дмитрика домашній кіт.

— Мама фельдшеру «швидкої» пояснила, що дитина спала на вулиці у візку. Візок був закритий, а жінка час від часу виходила, аби поглянути на синочка. Коли вийшла останній раз, аби забрати хлопчика до будинку, побачила на обличчі в немовляти кота. Сам хлопчик був дуже блідим, — розповідає керівниця Острозької підстанції швидкої допомоги Тетяна Валігура.

Трагедією, яка трапилась в родині Марії та Вадима, острожани приголомшені. Співчуваючи батькам, сусіди розповідають, якою порядною є ця сім’я.

— Дитина була дуже бажаною. Маму не можна заспокоїти досі. Плаче вже добу безперестанку, — каже сусідка Ганна.

Сусіди розповідають: хлопчик завжди був доглянутий. Родина благополучна і виховувала чотирьох діток. Дмитрик був найменшим.

— Він народився в переддень свята Дмитра, і батьки вирішили назвати хлопчика іменем святого. Мовляв, ангел-охоронець буде дбати про їхнє дитятко. Марія та Вадим дуже чуйні, щирі, хороші люди. Вони дуже любили цього хлопчика, як і старших трьох діточок, — каже сусідка Галина Базелишина.

— Родина забезпечена, має господарство, будинок і дачу. Вони дуже турботливі батьки. Тато працює на атомній електростанції у Нетішині, а мама перебуває в декретній відпустці, — додає сусідка Тетяна Зінчук.

У поліції відкрили кримінальне провадження. Кваліфікують смерть дитини як нещасний випадок. Тим часом ветеринари припускають: кіт задушив немовля ненавмисно.

— Є таке поняття, як ревнощі кота. Коли в родині з’являється дитина, кіт відчуває дефіцит уваги. Він це розуміє і реагує на це. Щоправда, це може бути і з собаками також. Але не з усіма, — каже ветлікар Олександр Соколюк.

Ще до трагедії могло призвести те, що тварина хотіла погрітись від теплого подиху або просто відчула запах молока. В будь-якому разі фахівці рекомендують: при народженні дитини віддати домашнього улюбленця родичам хоча б на рік.

Світлана ПРОКОПЧУК

Читайте також