Кількість рейсів зменшили, бо тарифи на проїзд низькі

Кількість рейсів зменшили, бо тарифи на проїзд низькі

Незважаючи на те, що через пандемію коронавірусу перевізники втрачають доходи, підвищувати тарифи в облдержадміністрації не поспішають. Тож перевізники вирішили скоротити кількість рейсів на маршрутах.

— Раніше підприємці орієнтувалися на час пік — саме у цей період йшли заробітки, — говорить Валентин Демчук, голова ГО «Союз перевізників України». — Так компенсувалася робота за те, що маршрутка цілий день їздила напівпорожня. Адже у час пік є дуже багато пасажирів, які їдуть на роботу й з роботи. Коли перевізникам заборонили брати стоячих пасажирів, то це суттєво вдарило по рентабельності. Тепер навіть у час пік немає того прибутку. Перевізники зараз фактично нічого не заробляють.

Ведемо активний діалог з владою про підтримку, але остаточного рішення ще немає. Я сумніваюся, що підприємці, які займаються перевезеннями, отримають якусь компенсацію з бюджету. Адже й там коштів багато немає, а потреба велика. Прогнозую, що після Нового року тариф у маршрутках буде підвищено на 20-50%. Все залежить від маршрутів. Наприклад, якщо з Рівного до Здолбунова проїзд зараз коштує 15 гривень, то рентабельна ціна буде 20 гривень.

Читайте також