Хотіла погасити кредит, а потрапила на гачок шахраїв

Хотіла погасити кредит, а потрапила на гачок шахраїв

Жителька Радивилівської громади втратила понад п'ять тисяч гривень, коли хотіла закрити кредит у 114 тисяч, який оформила на онлайн-платформі. Вона знайшла в інтернеті чоловіка, який обіцяв їй допомогти, але виявився шахраєм.

- У соціальній мережі жінка побачила допис одного із користувачів, який нібито спеціалізується на закриттях кредитів. Під час листування жінка повідомила, що має майже 114 тисяч боргових зобов'язань, назвавши фінустанову, де позичала кошти. Надалі "виконавець" запевнив, що все закриє за рахунок купівлі криптовалюти, а кредит буде виведено на резервний рахунок банку. Вартість послуг — 17 800 грн, але потрібно було внести аванс, - розповіли у відділі комунікації ГУ Нацполіції у Рівненській області.

Жінка поповнила банківську картку на 5 200 грн, після чого чоловік написав, що робота майже завершена і потрібно лише перезавантажити додаток.

- Утім, в особистому кабінеті так і залишився несплачений кредит, на що їй відповіли — потрібно ще переказати кошти для оновлення нібито погашеної позики в їхній програмі. Втім, жінка вже не мала чим поповнювати рахунок. Тож потому її запевнили, що сплачений аванс повернуть на її платіжну картку через 14 днів. Однак за цей час із облікового запису зникла вся інформація, — додали у поліції .

Читайте також