1500 доларів - за сприяння в оформленні групи інвалідності: на хабарі викрито лікаря

1500 доларів - за сприяння в оформленні групи інвалідності: на хабарі викрито лікаря

На хабарі затримали лікаря-травматолога одного з медзакладів Сарненщини. Йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

За даними досудового розслідування, чоловік запропонував пацієнтові за хабар вирішити надання йому групи інвалідності. Мовляв, він, як лікар, може вплинути на прийняття рішення членами МСЕК та виготовлення необхідних медичних документів для отримання клієнтом групи інвалідності. Потім це дозволило б чоловікові отримати відстрочку від мобілізації та безперешкодно виїхати за кордон.

Лікаря викрито «на гарячому» під час одержання 1500 доларів хабара.

Під час обшуку в його кабінеті виявлено та вилучено 1500 доларів, як хабар, а також ще понад 230 тис. грн, 4 700 доларів та медичні документи.

Чоловіка затримано. Наразі вирішують питання обрання йому запобіжного заходу. Крім того, перевіряють причетність до вчинення злочину працівників медзакладу, а також законність отримання іншими особами медичних документів, які дають право на відстрочку від мобілізації, повідомляє пресслужба прократури Рівненської області

Читайте також