Хобі зірок: актор театру і кіно Дмитро Олійник захоплюється пивоварінням
Дивувалися, як Девід Бекхем вирощує овочі, доглядає за курми або ж висаджує троянди. Наші знаменитості теж дивують
- Це все насправді дуже випадково почалося – зі звичайної каструльки на кухні. Власне, воно і залишається таким, просто каструлька стала трохи місткішою та більш автоматичною. Якось побачив у кінофільмі, що один із персонажів захоплюється пивоварінням. Спробував сам, зрозумів, що це доволі цікаве для мене заняття, яке дає прекрасну можливість перемикнути мізки. Крім того, пивоваріння – це теж творчість. Комбінуєш різні смаки, народжуєш щось нове, отримуєш фідбек, - розповів Олійник в інтерв’ю oboz.ua.
Актор зізнається, що багато експериментує зі смаками.
- Роблю темне, світле пиво, кисле, солодке, з додатками фруктів, овочів, - продовжує він. - Наприклад, останнє моє пиво смакує як борщ. Там присутні й буряк, і томати, і різноманітні спеції. Робив пиво з кокосом – мені дуже подобається такий смак. З манго також можна робити пиво.
Світ пивоваріння насправді такий широкий, що коли ти починаєш його відкривати, розумієш, що обмежень твоєї фантазії просто не існує. Головне, щоб це було смачно. Насправді хороше пиво, що зроблене за всіма правилами, може зберігатися дуже довго. Мої напої стоять і пів року. Звичайно, є сорти, які треба вживати лише свіжими, але загалом, якщо дотримуєшся необхідних санітарних умов, то напій не зіпсується протягом якогось часу.
Якщо вам розповідають про пиво, яке живе лише кілька днів, то це означає лише одне: десь на виробництві не повністю налаштовані всі необхідні процеси приготування.
Дмитро Олійник навіть думає розширити власне виробництво:
- Скажімо так: оцінюю наразі всі ризики.