
Їв зіпсовані консерви - тепер хлопчик під наглядом лікарів
До інфекційного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні госпіталізували 9-річного хлопчика із Сарн. У нього було виявлено бутулізм. З початку року це вже третій випадок.
Як повідомили у Рівненському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, було встановлено, що дитина вживала консервовану продукцію: м’ясну – тушковану із свинини, та малинове варення. Нині хлопчик перебуває під наглядом медиків і отримує необхідне лікування, зокрема йому ввели протиботулінічну сироватку.
До речі, окрім хлопчика, консерви вживали ще четверо осіб – троє дітей та мати. За ними ведуть спостереження.
Фахівці нагадують, щоб уникнути ботулізму, треба дотримуватись простих правил:
* Не їжте консерви, якщо кришка здута або є дивний запах.
* Ретельно мийте продукти перед консервацією.
* Добре стерилізуйте банки та кришки.
* Зберігайте консервацію в прохолодному місці.
До слова, минулого тижня на Рівненщині теж зареєстрували два випадки ботулізму: у Немовицькій громаді захворіли двоє дітей 8 і 3 років з однієї сім’ї. Причина — вживання домашньої м’ясної консервації.