Їв зіпсовані консерви - тепер хлопчик під наглядом лікарів

Їв зіпсовані консерви - тепер хлопчик під наглядом лікарів

До інфекційного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні госпіталізували 9-річного хлопчика із Сарн. У нього було виявлено бутулізм. З початку року це вже третій випадок.

Як повідомили у Рівненському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, було встановлено, що дитина вживала консервовану продукцію: м’ясну – тушковану із свинини, та малинове варення. Нині хлопчик перебуває під наглядом медиків і отримує необхідне лікування, зокрема йому ввели протиботулінічну сироватку.

До речі, окрім хлопчика, консерви вживали ще четверо осіб – троє дітей та мати. За ними ведуть спостереження.

Фахівці нагадують, щоб уникнути ботулізму, треба дотримуватись простих правил:

* Не їжте консерви, якщо кришка здута або є дивний запах.

* Ретельно мийте продукти перед консервацією.

* Добре стерилізуйте банки та кришки.

* Зберігайте консервацію в прохолодному місці.

До слова, минулого тижня на Рівненщині теж зареєстрували два випадки ботулізму: у Немовицькій громаді захворіли двоє дітей 8 і 3 років з однієї сім’ї. Причина — вживання домашньої м’ясної консервації.

Читайте також