Ілон Маск планує запустити на Марс тисячі ракет

Ілон Маск планує запустити на Марс тисячі ракет

Маск також підтвердив своє обґрунтування розробки ракети, яка, зрештою, зможе доставити людей на Марс. Керівника та його компанію часто критикують за ці цілі, причому деякі критики вважають, що виділення ресурсів для вирішення проблем на Землі є найкращим варіантом.

Генеральний директор Exploration Technologies Corporation (SpaceX) Ілон Маск поділився своїми незвичайними планами із запуску ракет на Марс. В даний час компанія Маска розробляє стартову платформу нового покоління Starship у Бока-Чіка, штат Техас. Зореліт стане найбільшою ракетою у світі, коли почне функціонувати, а головна мета SpaceX – зробити людство міжпланетним видом.

Генеральний директор поділився слайдами з нещодавньої презентації SpaceX і розкрив більш детальну інформацію про плани колонізації Марса. Хоча Starship призначений в першу чергу для польотів на Марс, ця ракета замінить сімейство Falcon компанії SpaceX для польотів на низьку навколоземну орбіту (НГО) та інших місій. Він також є частиною програми Artemis Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA), метою якої є встановлення присутності на Місяці.

Слайд-презентація не містила серйозних текстових або словесних елементів і була комбінацією ключових тез із презентації Маска. Тим не менш, йому вдалося передати деякі важливі деталі, що лежать в основі “Зіркольота”. Будівництво нових ракет вимагатиме значних капіталовкладень, а відновлення ракет SpaceX доведеться використовувати їх задля марсіанських цілей.

Читайте також