Google випустив нові функції для старіших версій Android

Google випустив нові функції для старіших версій Android

Нещодавно Google випустив першу збірку Android 12 для розробників. Стабільна версія очікується не раніше серпня, а всі, наразі, відомі функції описані у цій статті. Але Google також анонсував випуск нових функцій для старіших версій мобільної ОС, які будуть доступні найближчим часом.

Про це розповідають новини ІТ.

Перевірка пароля на Android

Цю функцію Google інтегрує в Android 9 та новіші версії. Вона дозволить користувачам дізнатися, чи був їхній пароль зламаний. Якщо так, перевірка пароля надасть користувачам інструкції, що з цим робити.

Ця функція працює шляхом перевірки паролів, що вводяться за допомогою автозаповнення. Якщо ваші облікові дані збігаються зі списком відомих зламаних паролів, Google попередить вас. Щоб скористатися цією функцією, відкрийте «Налаштування телефона» –> «Система» –> «Мови та введення» –> «Додатково». Натисніть «Сервіс автозаповнення» та натисніть Google, щоб переконатися, що цей параметр ввімкнено.

Google заявив, що перевірка пароля на Android використовує той же API, що зберігає конфіденційність і підтримує цю функцію в Chrome, тому користувачі можуть бути впевнені, що їхня інформація залишиться в безпеці.

Заплануйте ваші повідомлення

На Android 7 і новіше користувачі зможуть запланувати повідомлення в додатку «Google Повідомлення» перед надсиланням. Це буде корисно, якщо наприклад, інший користувач перебуває у країні з відмінним часовим поясом. Просто напишіть повідомлення, як зазвичай, потім утримуйте кнопку відправки, щоб вибрати дату і час для надсилання повідомлення.

TalkBack для Android отримує оновлення

Google також оновлює TalkBack, спеціальну функцію для користувачів з вадами зору, які погано бачать екран телефона. Згідно з Google, він тісно співпрацював з спільнотами сліпих і слабозорих, щоб додати у TalkBack деякі з найбільш затребуваних функцій. Зокрема, інтуїтивно зрозумілі жести, єдине меню, нове меню управління читанням тощо.

Google заявила, що додала дюжину простих в освоєнні та використанні засобів вимірювання за допомогою декількох пальців, які доступні в останній версії TalkBack на пристроях Pixel і Galaxy з One UI 3+. Одним із прикладів є можливість запускати і зупиняти подкаст простим подвійним торканням екрана двома пальцями.

Google Асистент

Google Assistant дозволяє легко управляти вашим пристроєм за допомогою простих голосових команд. Останнє оновлення робить помічника ще більш потужним, без необхідності перебувати поряд з ним.

Тепер Асистент працює краще, навіть коли ваш пристрій заблоковано або ви перебуваєте в іншій частині кімнати. Вам потрібно ввімкнути персональні результати екрана блокування в налаштуваннях Асистента.

Темна тема з’явилася в Google Maps

Google сказав, що темна тема в Google Maps скоро буде доступна всім користувачам Android по всьому світу. Ця функція активно тестувалася.

Нова можливість доступна в розділі «Налаштування» –> «Тема» –> «Завжди темна тема». Новий режим покликаний допомогти з втомою очей від екрана, а також заощадити заряд акумулятора.

Читайте також