Google припинить підтримку старих версій Chrome цього місяця

Google припинить підтримку старих версій Chrome цього місяця

Компанія Google оголосила про намір припинити підтримку «вінтажних» версій свого фірмового браузера, починаючи з Chrome 48. Це станеться разом із виходом Chrome 96, стабільна версія якого має стати загальнодоступною цього місяця. Повідомлення про це з’явилося на сторінці підтримки браузера.

Припинення підтримки не означає, що браузер перестане працювати повністю. Однак зміни, які він вносить, більше не синхронізуватимуться з іншими пристроями користувача. Це означає, що закладки, історія переглядів, збережені паролі та інші дані перестануть синхронізуватися з іншими пристроями, на яких встановлений Chrome. Розробники рекомендують користувачам, які продовжують взаємодіяти з інтернетом через Chrome 48 і старіші версії браузера, оновити програми до актуальних версій.

Закінчення підтримки старих версій браузера Google навряд чи має когось здивувати, адже Chrome 48 було запущено ще 2016 року. За п’ять років, які минули з того часу, онлайн-світ зазнав значних змін. Джерело зазначає, що навіть у разі використання Windows XP користувачі мають можливість перейти на версію браузера, що підтримується, оскільки в цій операційній системі можна без проблем встановити Chrome 49.

Згідно з наявними даними, для оновлення Chrome до актуальної версії у користувачів згаданих версій браузера залишилося всього кілька тижнів, оскільки поява Chrome 96 очікується вже цього місяця. Зробити це можна, скориставшись відповідним меню програми.

Читайте також